Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Stedet hvor vi kan tale om færdigheder, og grej for folk der vil lære at klare sig selv i naturen.
Besvar
Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 86 times
Been thanked: 150 times

Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kode1303 » 8. nov 2020, 10:10

Jeg har altid købt ‘non stick’ pander og har hver gang haft en ret stejl kurve fra begejstring til skuffelse, når selv dyre pander mister de gode egenskaber efter 1-2 år, selvom jeg følger rengøringsvejlening mv.

Derfor skal jeg nu have en støbejernspande!

Jeg er med på, at sæbe ikke hører til i sådan en pande, men ved også, at det kræver lidt træning at undgå, at ens mad hænger fast. Jeg har naturligvis googlet lidt, men kunne godt tænke mig jeres råd også, da de jo kommer råt for usødet! :razz:

Hvad skal man gøre for at have et godt forhold til sin støbejernspande?

Hvad er den bedste metode til at ‘nulstille’ sin støbejernspande, hvis den skal renses i bund?

Hvad skal man undgå?
Make mine a carbine.

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3735
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 644 times
Been thanked: 658 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af BentxBetjent » 8. nov 2020, 10:39

Du må ikke være for sart.
I mit barndomshjem stod panden med fedt i altid på komfuret. Det blev kun skiftet hvis der var stegt fisk eller der var for mange musespor/tænder i.

Kun hælde det varme fedt ud, og måske tørre af med køkkenrulle. Ikke noget med afsydning under hanen.
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 86 times
Been thanked: 150 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kode1303 » 8. nov 2020, 10:47

BentxBetjent skrev:
8. nov 2020, 10:39
Du må ikke være for sart.
I mit barndomshjem stod panden med fedt i altid på komfuret. Det blev kun skiftet hvis der var stegt fisk eller der var for mange musespor/tænder i.

Kun hælde det varme fedt ud, og måske tørre af med køkkenrulle. Ikke noget med afsydning under hanen.
Den er jeg med på :thumbup:
Make mine a carbine.

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2384
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 616 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af FrederikF » 8. nov 2020, 11:04

Hvis den har håndtag der er varmefast, så er “nulstilling” mulig i pyrolyseovn. Gamle pander bliver som ny.
Det er ret nemt at lave ny belægning efterfølgende.
Lidt olie smøres på derefter en tur på komfuret for høj varme, tænd for emhætten og lad den ose færdig. Evt gentag med lidt mere olie.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11048
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 726 times
Been thanked: 2624 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af C-X » 8. nov 2020, 11:28

Smedejernspander kan ofte købes billigt, i bl.a. Aldi, Lidl og Føtex, og de har mange af de samme gode egenskaber som støbejern, til en lavere pris. De tåler også lidt mere rengøring. Jeg bruger kogende vand og en skurresvamp, hvorefter jeg tørrer den, giver tre dråber olie fordelt på stegefladen og varmer den op, til det lige ryger, tørrer af og så kan den komme i skabet, uden at ruste.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4065
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 564 times
Been thanked: 368 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Caspian1911 » 8. nov 2020, 11:43

Jeg kan anbefale dig at købe Skeppshult.

https://eu.skeppshult.com/en/3-all-products

Jeg har verdens bedste lille sovsegryde, og den holdes nemt i god stand med lidt olie, der bliver brændt af en gang imellem.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 86 times
Been thanked: 150 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kode1303 » 8. nov 2020, 11:53

Tak for alle input! :razz:

Det med at behandle med olie (alm. rapsolie?), der skal varmes meget hårdt på panden, skal jeg nok lige have uddybet. Skal det forstås sådan, at der dannes et næsten fast lag ved den proces? Er det en fordel at rense panden helt af og give den den behandling af og til - fx efter stegning af stærkt lugtende fødevarer?
Make mine a carbine.

Brugeravatar
SBO
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 175
Tilmeldt: 18. dec 2017, 14:45
Interesser: Våben, Jagt, Detektor, MC
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 38 times
Been thanked: 51 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af SBO » 8. nov 2020, 12:36

Jeg har læst, og anvendt, at man fylder et lag salt i panden og varmer den let op så fedtet smelter. Salten suger så gammel fedt/olie og fjerner dårlig lugt. Efterfølgende smørres med solsikkeolie og den varmes op igen så den friske olie trænger ind. Overskydende olie tørres af når den er kold igen.

Jeg har en gammel Scanpan til 15.- på loppemarked, og en stor stegegryde, begge har fået den behandling med succes.
Efter hverdagsbrug skyller jeg under brænd varmt vand når den er kølet ned, for at skylle det værste fedt væk, men uden at tage det der sidder i metallet. Bruger aldrig sæbe, medmindre den skal behandles bagefter.
Maden brænder aldrig på.

Jeg har også et par rustfri pander, så jeg er meget glad for, de har dog lettere ved at brænde på, men er nemmere lige at smide i opvaskeren.

Non-stick har jeg droppet for mange år siden, ligesom plastic redskaber på komfur er bandlyst i mit køkken, alle redskaber er af træ.

Kortmentyk
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 729
Tilmeldt: 5. dec 2016, 06:35
Interesser: Riffeljagt, hjemmeladning
Geografisk sted: Vestsjælland
Has thanked: 97 times
Been thanked: 286 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kortmentyk » 8. nov 2020, 14:17

Jeg har også kun støbejernspander og umiddelbart efter brug tørrer jeg fedtstoffet grundigt af med køkkenrulle og ned i skraldespanden af hensyn til kloaken. Så vasker jeg panden i varmt vand uden sæbe. Når jeg skal bruge panden lader jeg den varme grundigt op inden jeg putter olie og mad på, så synes jeg aldrig jeg har bøvl med at det brænder på.
Jeg er meget glad for mine sorte støbejernspander og jeg tror også du vil opleve at det er sandt når man siger "once you go black, you never go back " :fun:

Tralle
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 138
Tilmeldt: 9. jan 2009, 19:37
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Ribe
Has thanked: 9 times
Been thanked: 14 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Tralle » 9. nov 2020, 23:20

En søgning på "cast iron skillet seasoning" på youtube og du er allerede faldet i kaninhullet.

En der kan gå i ovnen er klart at foretrække, dvs uden træhåndtag.
En støbejernspande er desuden en glimrende substitut for en pizzasten i ovnen. .

Kajsemand
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 42
Tilmeldt: 19. sep 2013, 16:03
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Midtsjælland
Been thanked: 5 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kajsemand » 10. nov 2020, 00:50

Jeg er blevet helt solgt til jernpander fra De Buyer Lyonnaise , de kan tåle høj varme og giver en fantastisk stegeskorpe. Du kan bruge alle redskaber inkl metal på dem, de kan ikke ødelægges.

Man skal dog finde sig i at maden er hurtigt færdig😃

Panden skylles i varmt vand og får lidt rapsolie bagefter.

Kenned
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2223
Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
Geografisk sted: København S
Has thanked: 460 times
Been thanked: 351 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kenned » 10. nov 2020, 09:31

Hvor korrekt metoden er vej jeg ikke, men jeg lærte som knægt at man kunne hælde noget salt og vand på panden og "vaske" den i det

Det var den eneste tilladte rengøring.

I dag er jeg helt kold. De få ting jeg har i støbejern får en gang opvaskesæbe når de er brugt :biggrin:

Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner

Brugeravatar
Krung
This member is
This member is
Indlæg: 2770
Tilmeldt: 10. apr 2012, 10:46
Interesser: Skydning, jagt, ballistik.
Geografisk sted: Remouladebæltet (kbh)
Has thanked: 443 times
Been thanked: 486 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Krung » 10. nov 2020, 10:12

Nogle støbejernsting er coated i noget transparent glasur. Virker fint, men lad være med at bruge tid på at skabe et kullag på dem.
.172x2, .177, .204, .22, .224, .243, .264, .308, .355, .357, .410, .366, .73. Buy Hard, Cry Hard.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21658
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Refraktorius » 10. nov 2020, 21:19

Kode1303 skrev:
8. nov 2020, 10:10
....

Hvad skal man gøre for at have et godt forhold til sin støbejernspande?

Hvad er den bedste metode til at ‘nulstille’ sin støbejernspande, hvis den skal renses i bund?

Hvad skal man undgå?
Vi har en "støbejernstråd" her: Emne: Indkøring (indbrækning) af støbjernspander og gryder

Den store forskel mellem støbejern og nonstick er, at medmindre du skyder huller i den eller slår på den med en hammer, så holder støbejernspanden længere end du gør. Jeg har lavet pandekager på en pande der var 130 år (+) gammel.

Når en nonstick er hærget er den skrot. Når støbejern er hærget renser du det af og indbrænder igen, og den er som ny.

Der er en del skænderi om behandlingen. Alt fra "den skal behandles med yderste forsigtighed" til "straf den for vildt, den ka' li' det!"

Mine egne støbejernsdimser bliver skyllet under kogende vand og tørret af.
Indimellem kommer der opvaskemiddel på og det sker der ikke noget ved.

"Indbrændingen" laver et lag af polymeriseret olie, og det lag modstår mekanisk påvirkning og almindelig rengøring.

Skal du nulstille, så renser du den ned til det rå jern med natriumhydroxid eller ovnrens (som er dyr natriumhydroxid og E-numre på spraydåse) og indbrænder igen. Så er den så god som ny.
Natriumhydroxiden er så hidsig at den kan tage polymeren.

Du skal undlade at opbevare den våd, så ruster den.
Og så skal du ikke hælde afløbsrens eller stærkt basisk sæbe på den, eller bearbejde den med en vinkelsliber.


Men derudover: "Built like a tank, and tested with traktor"


Man skal lege lidt med temperaturen og fedtstoffet, men så er den fantastisk at stege på.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Synthesis
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 183
Tilmeldt: 11. okt 2008, 11:38
Interesser: Skydning
Geografisk sted: Viborg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Synthesis » 10. nov 2020, 21:48

Cowboy Kent Rollins giver tips til støbejerns pander og gryder. En helt igennem fed "kanal" på youtube.


youtu.be/nrZ-o4B8UBw
"Når ét menneske lider af vrangforestillinger kalder vi det sindssyge - når mange mennesker lider af vrangforestillinger kalder vi det religion" Robert Pirsig

Kenned
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2223
Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
Geografisk sted: København S
Has thanked: 460 times
Been thanked: 351 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Kenned » 11. nov 2020, 11:17

Synthesis skrev:
10. nov 2020, 21:48
Cowboy Kent Rollins giver tips til støbejerns pander og gryder. En helt igennem fed "kanal" på youtube.


youtu.be/nrZ-o4B8UBw
Det er kanaler så smalle som den der gør at jeg bedre kan forstå at der uploades ca 500 timers video i minuttet på Youtube, og at der bliver set 1 mia. videoer hver dag :biggrin:

Jeg fattede ikke ideén med Youtube i 2005, men jeg bruger den selv meget nu.

Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner

Skaði
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 132
Tilmeldt: 18. apr 2013, 07:48
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Sydjylland
Has thanked: 8 times
Been thanked: 38 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Skaði » 12. nov 2020, 08:09

Det væsentlige er jo blevet nævnt. Du skal tænke det som om at det er Dig som skal skabe og vedligeholde det beskyttende lag, i form af en fedtfilm som bliver til en form for patina, hvor andre pander har fået rustfri, non stick el.lign. med fra fabrikken. Treat her like a lady and she’ll treat you like a chef.

Ang. mekanisk rensning så kan man få skuresvampe med kobber (eller var det bronzetråde der var vævet ind i dem...?) det virker super for mig.

Desuden har jeg en lille (ikke støbe-)jernpande som sagtens når at blive lidt rød på en doven dag. Det skurer jeg bare væk, giver den olie og så kører den igen.

Støbejern har vel tre store navne: Skeppshult (country style uden dikkedarer), Le Creuset (mere design, meget stort udvalg og mange farver) og Staub (som LC men med et mere tilbageholdende designsprog, sofistikeret).

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af PSindrup » 12. nov 2020, 08:25

Hvad gør de professionelle kokke? Hvad bruger de i deres køkken?

Peter

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3735
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 644 times
Been thanked: 658 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af BentxBetjent » 12. nov 2020, 08:40

PSindrup skrev:
12. nov 2020, 08:25
Hvad gør de professionelle kokke? Hvad bruger de i deres køkken?

Peter
Kvalitetspander men ikke toppen af poppen, de skifter ofte... de holder ikke længe i et professionelt køkken.
Der er der ikke noget der hedder... "de må ikke kommes i opvaskeren".
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Peter
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 918
Tilmeldt: 5. feb 2004, 01:44
Geografisk sted: Kbh.
Has thanked: 125 times
Been thanked: 262 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Peter » 12. nov 2020, 08:50

BentxBetjent skrev:
12. nov 2020, 08:40

Der er der ikke noget der hedder... "de må ikke kommes i opvaskeren".
Samme mantra findes her på matriklen - og jeg er bestemt ingen professionel kok eller dedikeret gourmand udi madlavning.

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3735
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 644 times
Been thanked: 658 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af BentxBetjent » 12. nov 2020, 11:32

Peter skrev:
12. nov 2020, 08:50
BentxBetjent skrev:
12. nov 2020, 08:40

Der er der ikke noget der hedder... "de må ikke kommes i opvaskeren".
Samme mantra findes her på matriklen - og jeg er bestemt ingen professionel kok eller dedikeret gourmand udi madlavning.
Vi har 3 støbejernsdimmere som ikke kommer i opvaskeren, men bliver vasket med sæbe.
En ældgammel stegegryde, en nyere dvs. ikke arvet wok-gryde og en støbejernspande med ribber fra IKEA
Jeg synes det giver det sidste krydderi på bøffen når man kan se nogle sortsvedne streger på den..
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Brugeravatar
100Radsbar
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 850
Tilmeldt: 11. mar 2013, 09:50
Interesser: Jagt & Historiske Våben
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 360 times
Been thanked: 68 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af 100Radsbar » 1. mar 2022, 20:33

Tillader mig lige at genoplive tråden. :biggrin:

Jeg har kigget lidt på denne her, den har noget keramisk belægning.
Nogen der har erfaring med den?

https://www.kitchenone.dk/produkt/fiska ... nde-29-cm/
7,62x54R Glory to the Mosin.

Sila0079
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 625
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:18
Interesser: Skydning, jagt og genladning
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 187 times
Been thanked: 140 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af Sila0079 » 1. mar 2022, 22:52

100Radsbar skrev:
1. mar 2022, 20:33
Tillader mig lige at genoplive tråden. :biggrin:

Jeg har kigget lidt på denne her, den har noget keramisk belægning.
Nogen der har erfaring med den?

https://www.kitchenone.dk/produkt/fiska ... nde-29-cm/
Emalje er ikke nonstick, så den vil være rigtig dårlig at stege på, sammenlignet med nærmest alle alternativer.. Ren støbejern, eller carbonsteel, seasoned så de bliver nonstick, er en bedre vej at gå, medmindre du vil stege fisk med citron på, eller lave simreretter med meget tomat eller eddike. Alle disse ting, æder nemlig belægningen du har oparbejdet på dem carbon steel eller støbejernspande.

I øvrigt vil jeg anbefale vindruekerneolie til seasoning, da det er det mest smagsneutrale til formålet.
Jeg har en debuyer carbon steel pande, og et par støbejernspander og gryder.
Jeg vasker i kogende vand fra qooker øjeblikkeligt, tørrer af med papir og stiller tilbage på komfuret på 7,5-8/10 og påfører tyndt lag olie med klud pg sætter komfurets timer til 25 min pg tænder emhætten. På den måde får de et nyt lag coating hver gang. Man skal lade dem stå på komfuret/i den varme ovn bagefter, så de køler langsomst muligt, for at få den bedste hærdning af coatingen, siger youtube.

Hvis jeg fucker belægningen op, fjerner jeg den ved at simre flåede tomater og/eller eddike.

Starter forfra med ny coating, på 250 grader i ovnen (epoxy greb tåler ikke meget mere)
"During times of universal decent, telling the truth becomes a revolutionary act"
George Orwell

"A harmless man is not a good man. A good man is a very, very dangerous man who has it under voluntary control."
Jordan Peterson

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af PSindrup » 2. mar 2022, 07:47

Sila0079 skrev:
1. mar 2022, 22:52
100Radsbar skrev:
1. mar 2022, 20:33
Tillader mig lige at genoplive tråden. :biggrin:

Jeg har kigget lidt på denne her, den har noget keramisk belægning.
Nogen der har erfaring med den?

https://www.kitchenone.dk/produkt/fiska ... nde-29-cm/
Emalje er ikke nonstick, så den vil være rigtig dårlig at stege på, sammenlignet med nærmest alle alternativer.. Ren støbejern, eller carbonsteel, seasoned så de bliver nonstick, er en bedre vej at gå, medmindre du vil stege fisk med citron på, eller lave simreretter med meget tomat eller eddike. Alle disse ting, æder nemlig belægningen du har oparbejdet på dem carbon steel eller støbejernspande.

I øvrigt vil jeg anbefale vindruekerneolie til seasoning, da det er det mest smagsneutrale til formålet.
Jeg har en debuyer carbon steel pande, og et par støbejernspander og gryder.
Jeg vasker i kogende vand fra qooker øjeblikkeligt, tørrer af med papir og stiller tilbage på komfuret på 7,5-8/10 og påfører tyndt lag olie med klud pg sætter komfurets timer til 25 min pg tænder emhætten. På den måde får de et nyt lag coating hver gang. Man skal lade dem stå på komfuret/i den varme ovn bagefter, så de køler langsomst muligt, for at få den bedste hærdning af coatingen, siger youtube.

Hvis jeg fucker belægningen op, fjerner jeg den ved at simre flåede tomater og/eller eddike.

Starter forfra med ny coating, på 250 grader i ovnen (epoxy greb tåler ikke meget mere)
:NVFrules:

Selv støbejernspande-nørder har vi her på NVF :Hug:

Peter

Brugeravatar
100Radsbar
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 850
Tilmeldt: 11. mar 2013, 09:50
Interesser: Jagt & Historiske Våben
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 360 times
Been thanked: 68 times

Re: Råd og vejledning søges om støbejernspander. Nu skal jeg have en!

Indlæg af 100Radsbar » 2. mar 2022, 19:09

Takker for info :thumbup:

Tænker at den med keramisk emalje fra Fiskars vil to ting, og er middelmådig til begge :blink:

Et andet spørgsmål er at den induktions kogeplade vi har fået, har to zoner, som hver kan deles op i 2. De er så enten 40 x 24 cm eller 20 x 24.

Hvis en støbejerns stegepande er større end kogezonen bliver den så varmet ordentligt op?

Det er sådan en fætter vi har: https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... EX877LX67E

Denne her ser umiddelbart fin ud, og koster ikke en bondegård :smile:
https://www.pricerunner.dk/pl/1266-5099 ... ign-Priser
7,62x54R Glory to the Mosin.

Besvar