hej
vil høre om det er tilladt for en resturatør på sin resturant at have en sabel liggende fremme på et bord?
den bruges ind imellem til at åbne champagne.
hvis ja er der så nogle regler der skal overholdes, eller tilladelser der skal erhverves??
sabel i resturant
-
- Bronze Member
- Indlæg: 134
- Tilmeldt: 8. jan 2007, 18:39
- Interesser: jagt, skydning
- Geografisk sted: syd for jyllands hovedstad
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
- Ølgaard
- This member is
- Indlæg: 2364
- Tilmeldt: 27. apr 2009, 12:52
- Interesser: Håndvåben - Blankvåben
- Geografisk sted: KBH.
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 108 times
Re: sabel i resturant
Du tænker nok på en Champagnesabel, til at slå proppen af med, en betjent som jeg lige har talt med siger han mener det er et stykke værktøj, og de kan købes i alle velassorterede vinforretninger, men jeg kender en restaurant på Bellahøj som har to sabler hængende på væggen og han skal have en blankvåbentilladelse, ved ikke om han har det.


-
- Bronze Member
- Indlæg: 134
- Tilmeldt: 8. jan 2007, 18:39
- Interesser: jagt, skydning
- Geografisk sted: syd for jyllands hovedstad
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Re: sabel i resturant
det er en gammel kavalerisabel. Den ligger frit fremme,
... nu med en masse kort uden funktion ...
-
- Bronze Member
- Indlæg: 127
- Tilmeldt: 8. sep 2004, 09:58
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
Re: sabel i resturant
En kavalarisabel kræver en blankvåbentilladelse. Den giver dog kun ret til at erhverve og besidde, og ikke anvende. Så det kan være lidt af en gråzone hvis han bruger den til at åbne champagne med i sin restaurant. Der ville det nok være smartere at anvende en decideret champagnesabel, da en sådan ikke er underlagt kravet om tilladelse.
-
- Bronze Member
- Indlæg: 134
- Tilmeldt: 8. jan 2007, 18:39
- Interesser: jagt, skydning
- Geografisk sted: syd for jyllands hovedstad
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time