Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
- Paco
- Gold Member
- Indlæg: 521
- Tilmeldt: 10. dec 2008, 13:17
- Interesser: Bukke og andejagt
- Geografisk sted: Ringkøbing
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 2 times
Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
Go jæger mad.
Ingredienser (Vildtragout):
½-3/4 kg.vildtkød
250 g.champinons
3-4gulerødder
salt
peber
2 fedhvidløg
½ l.rødvin
½ l.fløde
200 g.grønne ærter
Fedtstof til stegningen
Fremgangsmåde (Vildtragout):
Andebryst skåret fra benet og i mindre stykker svitses,og tilsættes ca ½ L rødvin,lad det småsurre i ca 10 min.sammen lidt salt og peber,samt hvidløg(2fed)-
3-4 gulerødder skæres i mindre stykker og tilsættes vildtgryden.
efter ca 20 min tilsættes: 250g champinons skåret i skiver,og som er let brunet, kommes i vildtgryden Derefter kommes fløden i, under omrørring. Lad det hele småsnurre i ca 3/4 time, man kan nu tilsætte mad kulør og sovsejævner efter smag/farve/konsistens.
tilbehør : katoffel mos eller nye katofler. med baconpynt evt kogte grønsagsblanding.
På billedern bruger jeg ca det dobbelte af alt, da der skal være til 8 mand.
Ingredienser (Vildtragout):
½-3/4 kg.vildtkød
250 g.champinons
3-4gulerødder
salt
peber
2 fedhvidløg
½ l.rødvin
½ l.fløde
200 g.grønne ærter
Fedtstof til stegningen
Fremgangsmåde (Vildtragout):
Andebryst skåret fra benet og i mindre stykker svitses,og tilsættes ca ½ L rødvin,lad det småsurre i ca 10 min.sammen lidt salt og peber,samt hvidløg(2fed)-
3-4 gulerødder skæres i mindre stykker og tilsættes vildtgryden.
efter ca 20 min tilsættes: 250g champinons skåret i skiver,og som er let brunet, kommes i vildtgryden Derefter kommes fløden i, under omrørring. Lad det hele småsnurre i ca 3/4 time, man kan nu tilsætte mad kulør og sovsejævner efter smag/farve/konsistens.
tilbehør : katoffel mos eller nye katofler. med baconpynt evt kogte grønsagsblanding.
På billedern bruger jeg ca det dobbelte af alt, da der skal være til 8 mand.
- Vedhæftede filer
-
- brystet skæres fra sådan her
- skær sådan.jpg (65.79 KiB) Vist 9505 gange
-
- fra benet.jpg (70.15 KiB) Vist 9502 gange
-
- ingen spild.
- lidt spild.jpg (69.83 KiB) Vist 9501 gange
-
- kødet brunes
- gryden fuld.jpg (71.1 KiB) Vist 9502 gange
-
- vinen tilsættes
- vin i.jpg (77.28 KiB) Vist 9501 gange
-
- gulerøder puttes i
- gulerøder i.jpg (60 KiB) Vist 9500 gange
-
- svampene ristes på pande og puttes i
- champignoner i.jpg (80.97 KiB) Vist 9497 gange
-
- fløde hældes i under omrøring
- fløde i.jpg (83.45 KiB) Vist 9497 gange
-
- sovsejævner og madkulør tilsættes efter smag,farve og konsistens.
- CIMG1557.JPG (79.76 KiB) Vist 9495 gange
Retten til at forsvare sine holdninger, bør alle have, og retten til at have sine holdninger, bør alle forsvare.
- PerD
- Gold Member
- Indlæg: 761
- Tilmeldt: 16. feb 2004, 16:54
- Interesser: Militærgeværer 1870 - 1945
- Geografisk sted: Varde
- Geografisk sted: Varde
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 30 times
- Kontakt:
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
Det skal prøves!
Stg 44
Mauser M41
K43
Johnson M41
Garand 1943 Sniper
Springfield 1903 - Pedersen
US Carbine
AG-42
SVT40
SVT38
+ alle de andre...
Mauser M41
K43
Johnson M41
Garand 1943 Sniper
Springfield 1903 - Pedersen
US Carbine
AG-42
SVT40
SVT38
+ alle de andre...
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
Den her opskrift er bare total super
bonus er at den kan bruges med alt slags kød, og den bliver bestemt ik dårligere af at man tilsætter grofthakket løg der har fået en svitser på panden så de er let gylden brune, lidt chili og frisk basilikum / timian ..
Paco.. TOTAL MUMS
bonus er at den kan bruges med alt slags kød, og den bliver bestemt ik dårligere af at man tilsætter grofthakket løg der har fået en svitser på panden så de er let gylden brune, lidt chili og frisk basilikum / timian ..
Paco.. TOTAL MUMS
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 252
- Tilmeldt: 3. feb 2008, 17:47
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
ser godt ud, det skal prøves.
nu bliver man jo helt lækkersulten
nu bliver man jo helt lækkersulten
vegatar er latin og betyder dårlig jæger.
- Slettegaard
- Bronze Member
- Indlæg: 171
- Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Been thanked: 3 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
ja det ser rigtigt lækkert ud, vil prøve det i aften bare med råvildtkød. men hvad skal ærterne bruges til?
- Slettegaard
- Bronze Member
- Indlæg: 171
- Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Been thanked: 3 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
så blev retten prøvet, og jeg må sige det ikke er sidste gang jeg har lavet den, smagte barer godt, selv konen var vild med den. eneste problem der var for lidt af den
- Cordes
- Silver Member
- Indlæg: 450
- Tilmeldt: 17. jul 2009, 16:17
- Interesser: Alt der siger Bang
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).
Afprøvet med et genialt resultalt. Super lækker ret :eating:
Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer - Unknow
- Karlo
- Gold Member
- Indlæg: 575
- Tilmeldt: 21. sep 2009, 19:59
- Interesser: Fiskeri og Jagt
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 58 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl
Lavede den med nogle af mine første skudte ænder nogensinde. Det var helt sikkert en succes, og den er gemt og skal bruges igen og igen!
- Paco
- Gold Member
- Indlæg: 521
- Tilmeldt: 10. dec 2008, 13:17
- Interesser: Bukke og andejagt
- Geografisk sted: Ringkøbing
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 2 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl
så er retten prøvet med krondyr hjerter !!! kan kun sige mums!!!!!!!
i dag skal den prøves med vildsvin /rådyr til mine fødselsdags gæster!
i dag skal den prøves med vildsvin /rådyr til mine fødselsdags gæster!
Retten til at forsvare sine holdninger, bør alle have, og retten til at have sine holdninger, bør alle forsvare.
- Lasse68
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 1389
- Tilmeldt: 3. okt 2010, 19:21
- Interesser: Girls, guns and rock'n roll
- Geografisk sted: Kjøwenhavns Vestegn
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 180 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl
:drinking: :eating: :danish:
Lasse
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19
- Aske
- Silver Member
- Indlæg: 334
- Tilmeldt: 8. okt 2006, 16:09
- Interesser: Skydning, våben, historie
- Geografisk sted: Jylland ude mod vest
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 15 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl
Et lille hint ...
kog skrog eller ben med i retten og fisk dem/det op inden jævning/servering.
Det giver også smag og smag skulle jo nødig gå til spilde.. :eating:
kog skrog eller ben med i retten og fisk dem/det op inden jævning/servering.
Det giver også smag og smag skulle jo nødig gå til spilde.. :eating:
Nogen gange bliver man i tvivl om, hvorvidt man lever i et land eller en vittighed ...
-
- Bronze Member
- Indlæg: 125
- Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 41 times
Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl
Retten er testet med en kombination af vildand og due serveret på ris, og var en stor succes.
Jeg tilføjede 2 hakkede løg og lidt bouillon til opskriften, og så byttede jeg lidt af rødvinen ud med portvin - det kan godt anbefales!
Jeg tilføjede 2 hakkede løg og lidt bouillon til opskriften, og så byttede jeg lidt af rødvinen ud med portvin - det kan godt anbefales!