Bras og biks kartofler

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
LandCruiser
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 110
Tilmeldt: 30. apr 2010, 12:08
Interesser: Offroad kørsel og Skydning
Geografisk sted: Fyn.
Has thanked: 22 times
Been thanked: 9 times

Bras og biks kartofler

Indlæg af LandCruiser » 19. nov 2013, 19:19

Bras kartofler fik vi jo altid hjemme ved de gamle, når der var en rest..... nu spiser vi ikke så mange kartofler her hjemme, så ergo bliver der ingen rester.. Men junior og undertegnede er vilde med brasede kartofler.. så jeg har fundet ud af at jeg lige skræller kartoflerne og så flyver de lige gennem pommes-frites skære-fidusen. og vupti... så er de kogt på ingen tid og allerede skåret og klar til brug..
Gør det samme hvis der skal koges kartoffelmos.. så kan man koge 3 kg kartofler på ca 10 min....


Bare lige et trick...

God dag derude...
Vedhæftede filer
kartoffler.JPG
kartoffler.JPG (41.71 KiB) Vist 6198 gange
Den som dør med mest legetøj, har vundet......

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4065
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 564 times
Been thanked: 368 times

Re: Bras og biks kartofler

Indlæg af Caspian1911 » 19. nov 2013, 20:37

Jeg elsker bras og biks, og jeg kan kun anbefale at neddele kartoffelstykkerne. De er ligesom mere mundrette, og færdige på ingen tid.

Nogen påstår, at det er synd at bruge culottesteg, lammekølle, andebryst, skinkesteg mm. i biks, men jeg mener ikke, at man kan bruge for godt kød til biks.

Det endelige resultat afspejler de ingredienser, man starter med at putte i.

Et gammelt råd siger: 1/3 kød, 1/3 kartofler og 1/3 løg-grøntsager. Mums.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Thomas E
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 253
Tilmeldt: 10. aug 2008, 14:38
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Syd øst DK (+Nord øst Finland)
Has thanked: 30 times
Been thanked: 11 times

Re: Bras og biks kartofler

Indlæg af Thomas E » 19. nov 2013, 21:15

Har en kollega der har lavet biksemad af Kobe-kød, så du er ikke den eneste der synes at godt kød også kan bruges :)

Sendt fra min Galaxy Tab 2
Har hverken plads eller penge til alt det jeg "mangler"

Brugeravatar
Nic
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 176
Tilmeldt: 8. dec 2011, 21:58
Interesser: Jagt og Våben
Geografisk sted: Lolland
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Re: Bras og biks kartofler

Indlæg af Nic » 19. nov 2013, 21:17

junior og jeg har også en forkærlighed for biksemad, så skal der er kød på grillen fyldes den op.
jeg starter ikke weberhans op for 2-4 bøffer, der skal minimum 1 kg kød på før det kan betale sig, og så er der gerne rester til biks med æg og sovs

The Mauer
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 540
Tilmeldt: 8. jan 2012, 17:28
Interesser: jagt
Geografisk sted: ringsted
Has thanked: 9 times
Been thanked: 58 times

Re: Bras og biks kartofler

Indlæg af The Mauer » 21. nov 2013, 18:05

Skal der laves bras/biks. Og er man lidt doven så har jeg fundet ud at glaskartofler kan bruges. Det bliver faktisk ok.
-The Mauer

Born to hunt. Forced to work!

Brugeravatar
Deepo
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 769
Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
Interesser: Knivbygning Historisk skydning
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 27 times
Been thanked: 110 times

Re: Bras og biks kartofler

Indlæg af Deepo » 11. dec 2013, 19:10

Når der er en rest steg, eller en pølse i overskud, så skærer jeg det i tern, og putter i fryseren. Og når vi så skal have biks, så bruger jeg en blanding af de forskellige poser jeg har i fryseren. Jeg koger også kartoflerne i små stykker, mens jeg på en pande steger et løg skåret i tern. Når løg og kartofler er klar hælder jeg det hele sammen i panden, tilfører paprika, soya sauce og lidt Worchestershire sauce. Og på en anden pande steges så et spejlæg til hver. Så er der serveret!

/Mogens

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Indlæg af Kleth » 12. dec 2013, 13:28

Til biks steger jeg løg først, så bruger jeg gerne rå kartofler der steges møre. Klump, filet eller cuvette i tern brunes hårdt og til sidst blander jeg det hele, så kødet ikke er stegt helt i smadder og der stadig er lidt bid i kartoflerne.

Nogle gange bruger jeg medister eller kød rester i stedet for det gode okse.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Besvar