Oscar123 skrev:Kenneth Jensen skrev:Man behøver ikke at gøre den anden part i en samtale opmærksom på at man optager samtalen, så det kan man bare gøre hvis det er det man vil.
Udover at det er etisk betænkeligt er det korrekt at man ikke kan straffes (efter straffelovens § 263 stk. 1 nr. 3) for at optage samtaler, som man selv deltager i – heller ikke selvom modparten ikke er bekendt med optagelsen.
Problemet er så blot at man ikke kan bruge en sådan ”hemmelig” optagelse til andet end eget brug. Man kan eksempelvis ikke afspillet optagelsen (eller vise en afskrift) for personer, der ikke deltog i samtalen.
Og, hvis man ikke kan bruge optagelsen er den jo ikke meget værd.
I stedet bør man spille med åbne kort og meddele, at man agter at optage samtalen. Det skulle gerne få medarbejderen i JM til at forstå situationens alvor – samtidig med at han næppe vil kunne komme med en god forklaring hvorfor han evt. ikke vil acceptere det.
Oscar123
Jeg synes du vender sagen noget på hovedet. Du skriver at man ikke kan straffes for at optage samtaler man selv er part i, men du får det på den måde til at lyde som om det ikke er fuldt lovligt. Der er intet som helst ulovligt at optage en samtale man selv er part i, og naturligvis kan den bruges fx som bevis i en retssag.
Et godt eksempel på det er da golden inkasso opførte sig truende overfor én i telefonen, og bl.a. spurgte om han var klar over at han altså talte med xxx fra Hells Angels. Den samtale blev optaget og brugt i en sag mod personen, ligesom samtalen blev offentliggjort i medierne.
Der er fx også firmaer der konsekvent og UDEN at informere optager samtaler, og de har kunnet bruge samtalerne som bevis for helt ordinære ting, såsom at en person har bestilt et givet produkt.
Der er sikkert utallige andre eksempler på samtaler der er optaget, og videregivet til politiet eller brugt som bevis i civilretslige sager.
Hilsen Kenneth