Svineskank.
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Svineskank.
Forsøgte mig i sidste uge med en udskæring jeg ikke har haft imellem fingrene før, en svineskank, og jeg blev overrasket!
Skanken ridsede jeg hele vejen rundt, og gned i salt og peber som var det en flæskesteg. Den fik efterfølgende 3 timer i ovnen ved 160*, placeret i et ildfast fad med lidt væde, urter, løg osv. til fon, og til sidst 5-10 min ved grill for at gøre sværren helt sprød.
Et fantastisk stykke svin! Bestemt ikke sidste gang at det serveres her i huset. Mørt, meget saftigt, massere af smag. Enkelte steder var til den fede side, men det kan jo skæres fra.
Skanken ridsede jeg hele vejen rundt, og gned i salt og peber som var det en flæskesteg. Den fik efterfølgende 3 timer i ovnen ved 160*, placeret i et ildfast fad med lidt væde, urter, løg osv. til fon, og til sidst 5-10 min ved grill for at gøre sværren helt sprød.
Et fantastisk stykke svin! Bestemt ikke sidste gang at det serveres her i huset. Mørt, meget saftigt, massere af smag. Enkelte steder var til den fede side, men det kan jo skæres fra.
- Vedhæftede filer
-
- 17012452_10211131365391884_387639406_n.jpg (284.98 KiB) Vist 13877 gange
-
- 17078111_10211131365311882_719682854_n.jpg (287.49 KiB) Vist 13877 gange
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Caspian1911
- Moderator
- Indlæg: 4083
- Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
- Interesser: IPSC, gamle danske våben
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 565 times
- Been thanked: 369 times
Re: Svineskank.
Nøøj, det ser lækker ud.
Spændende ny måde at tilberede anderledes udskæringer på. :eating:
Spændende ny måde at tilberede anderledes udskæringer på. :eating:
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP
~ John Glenn, RIP
-
- Silver Member
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 1. jul 2014, 12:48
- Interesser: Jagt, natur og oplevelser
- Geografisk sted: Vestsjaelland
- Geografisk sted: Vestsjalland, Denmark
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 133 times
Re: Svineskank.
Schweinhaxe hedder det vist i Bayern, en grillet videreudvikling af Eisbein...
Øv nu blev jeg sulten...
Øv nu blev jeg sulten...
12/76
.308
6,55x55
.22lr
.308
6,55x55
.22lr
-
- Platin Member
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
- Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
- Geografisk sted: sydjylland
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 236 times
Re: Svineskank.
det er lige det det gørAratan skrev:Schweinhaxe hedder det vist i Bayern, en grillet videreudvikling af Eisbein...
Bobo ------ Igen uden billeder
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Svineskank.
Det bedste stykke på svinet!
Plejer at lave dem på samme vis. Det er bare kræs.
Plejer at lave dem på samme vis. Det er bare kræs.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
-
- Platin Member
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
- Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
- Geografisk sted: sydjylland
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 236 times
Re: Svineskank.
Og til trådstarter vil jeg bare sige, nu er du nødt til at fortsætte. Skank fra gris, lam, okse, krondyr, rådyr, elg og for den sags skyld hare/kanin er fantastisk kød hvis det bliver til beredt på den rigtige måde, og evt. kan man bare braisere det så er alting bare godt, og tit er det lidt en overset ( og billig ) udskæring.
Bobo ------ Igen uden billeder
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Svineskank.
Billige synes jeg nu ikke de er længere. De er, som flankesteak, gået hen og er blevet populære og dyrere. Det eneste kød der er billigt, er det hvor datoen er ved at løbe og det der kan findes i vejsiden.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Ølgaard
- Platin Member
- Indlæg: 2301
- Tilmeldt: 27. apr 2009, 12:52
- Interesser: Håndvåben - Blankvåben
- Geografisk sted: KBH.
- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 320 times
Re: Svineskank.
Det er GUF både stegt og kogt, men som alt godt er de pissedyre, ligesom nøgleben, og ribben, som før var fornuftige i pris, og svinekæber koster kassen efter de har været i flere madprogrammer, det eneste sted hvor det stadig kan fås til en god pris er METRO, men det kræver så et kort.
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Svineskank.
Og som tidligere nævnt er det Bayerisk specialitet og kan bla. nydes her :
http://www.zum-haxenwirt-berlin.de/
En stor fadøl og en gang sauerkraut , så kører det bare
http://www.zum-haxenwirt-berlin.de/
En stor fadøl og en gang sauerkraut , så kører det bare
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: Svineskank.
I Tjekkiet er det en meget udbredt ret, som jeg har været på et utal af gange.
Stegt/grillet svineskank med sennep og surt. Ofte serveret med en fint revet æble/peberrods relish. Dertil et par halve liters til en 6krseddel. Simpelthen gudespise:))
Stegt/grillet svineskank med sennep og surt. Ofte serveret med en fint revet æble/peberrods relish. Dertil et par halve liters til en 6krseddel. Simpelthen gudespise:))
- RKN
- Platin Member
- Indlæg: 2690
- Tilmeldt: 24. okt 2009, 10:09
- Interesser: Skydning, Jagt og mad
- Geografisk sted: Jammerbugt
- Has thanked: 2437 times
- Been thanked: 269 times
Re: Svineskank.
:eek: har lige købt 2 stk, som skal deltage i morgen aften.
Glæder mig helt vildt; til at tilberede dem
Glæder mig helt vildt; til at tilberede dem
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Svineskank.
Hallo! så lå der lige en svineskank i den lokale SuperBrugs
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Svineskank.
Den fik en Tuborg Classic, men det fremgår godt nok ikke af billedet.
...jeg er generelt set ikke særligt glad for øl - og drikker det egentlig kun hvis jeg ''tvinges'' til det.
Sidste år var jeg med til en ølsmagning som del i en julefrokost/socialt arrangement. Jeg smagte der hele (så kom ikke og sig det ikke er prøvertt af) og ud af 10 forskellige specialøl var der en enkelt jeg kunne drikke med ''nydelse''... en chilli-øl, som var så stærk at det reelt ikke var til at smage meget andet
Men som ingrediens i madlavning er det fortræffeligt!
...jeg er generelt set ikke særligt glad for øl - og drikker det egentlig kun hvis jeg ''tvinges'' til det.
Sidste år var jeg med til en ølsmagning som del i en julefrokost/socialt arrangement. Jeg smagte der hele (så kom ikke og sig det ikke er prøvertt af) og ud af 10 forskellige specialøl var der en enkelt jeg kunne drikke med ''nydelse''... en chilli-øl, som var så stærk at det reelt ikke var til at smage meget andet
Men som ingrediens i madlavning er det fortræffeligt!
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Svineskank.
Så prøv at skubbe grænserne med f.eks ruby/tawny portvin eller muscatel!
Lidt sødme til at ballancere det fede og så naturligvis en klat Dijon til sidst til at give sovsen bid.
Forskellen mellem sovs og sauce?
Sovs er der nok af!
Når de fine kokke serverer noget med sauce minder det mest om en vadefugl med tyndskid der har spadseret en runde på tallerkenen!
Lidt sødme til at ballancere det fede og så naturligvis en klat Dijon til sidst til at give sovsen bid.
Forskellen mellem sovs og sauce?
Sovs er der nok af!
Når de fine kokke serverer noget med sauce minder det mest om en vadefugl med tyndskid der har spadseret en runde på tallerkenen!
-
- Bronze Member
- Indlæg: 155
- Tilmeldt: 5. apr 2010, 15:14
- Interesser: jagt
- Geografisk sted: sdr omme
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 4 times
Re: Svineskank.
https://gastromand.dk/opskrift-eisbein-sauerkraut/
Den her kan klart anbefales
Jeg er med i en mad/herre (store drenge) vi skiftes til at lave mad.
Salt bagskanken 1 pr. Mand kog den i 1.5 time og på kul-webern,Til den er rigtig sprød...i opskriften er der noget lækkert tilbehør. Jeg lavede kartoffelmos til. Og rigligt med weissbier
Den her kan klart anbefales
Jeg er med i en mad/herre (store drenge) vi skiftes til at lave mad.
Salt bagskanken 1 pr. Mand kog den i 1.5 time og på kul-webern,Til den er rigtig sprød...i opskriften er der noget lækkert tilbehør. Jeg lavede kartoffelmos til. Og rigligt med weissbier
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Svineskank.
For mange måner siden fik jeg til opgave at tilberede en hel skinke fra et vildt svin.
Jeg endte med at marinere den i: 2 dele ahorn sirup + 1 del whisky (Tullamore) samt salt og peber i 2 dage.
Marinaden hældte jeg i bunden af bradepanden og brugte til at glasere med under langtidsstegningen.
Masser af Hasselback kartofler og en sovs lavet af lige dele Gorgonzola og piskefløde.
Det forsvandt som en pizza til et vægtvogter møde!
Jeg endte med at marinere den i: 2 dele ahorn sirup + 1 del whisky (Tullamore) samt salt og peber i 2 dage.
Marinaden hældte jeg i bunden af bradepanden og brugte til at glasere med under langtidsstegningen.
Masser af Hasselback kartofler og en sovs lavet af lige dele Gorgonzola og piskefløde.
Det forsvandt som en pizza til et vægtvogter møde!