Hakkebøf sous vide
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Hakkebøf sous vide
Det måtte jo prøves en dag..
Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.
De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.
Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.
De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.
Velbekomme
Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.
De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.
Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.
De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.
Velbekomme
Senest rettet af Wildlife 25. sep 2018, 20:56, rettet i alt 1 gang.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Gold Member
- Indlæg: 856
- Tilmeldt: 21. jun 2014, 15:37
- Interesser: Riffelskydning.
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 265 times
Re: Hakkebøf sous vide
NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder...
-
- Platin Member
- Indlæg: 11096
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hakkebøf sous vide
Vegetarlasagne må da være fyldt med vegetarer, deraf navnet, altså underlødigt menneskekød.
Grønsagslasagne er sikkert glimrende tilbehør til stor oksebøf! :eating:
Grønsagslasagne er sikkert glimrende tilbehør til stor oksebøf! :eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Hakkebøf sous vide
Produktionen af mundvand steg lige markant.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
- Lycon
- Admin
- Indlæg: 14347
- Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
- Interesser: Special Operations Executive
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1745 times
- Been thanked: 1272 times
- Kontakt:
Re: Hakkebøf sous vide
Det må du hjertens gerne, det eneste tidspunkt man kan komme på glatis ved at poste links, er hvis man selv sælger produktet som der linkes til.
Så er det nemlig reklame med økonomisk vinding for øje, og den går ikke uden forudgående aftale med Admins.
“My dear, it’s not how hard you hit them, but it’s where you hit them”
SOE agent Pearl Witherington
SOE agent Pearl Witherington
-
- Gold Member
- Indlæg: 729
- Tilmeldt: 5. dec 2016, 06:35
- Interesser: Riffeljagt, hjemmeladning
- Geografisk sted: Vestsjælland
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 286 times
- Bofhenator
- Moderator
- Indlæg: 9705
- Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
- Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1726 times
- Been thanked: 2158 times
- Kontakt:
Re: Hakkebøf sous vide
/bofh
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor
-
- Platin Member
- Indlæg: 11096
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hakkebøf sous vide
Bof med løg: din signatur giver dit indlæg en langt dybere mening i denne sammenhæng
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- 100Radsbar
- Gold Member
- Indlæg: 852
- Tilmeldt: 11. mar 2013, 09:50
- Interesser: Jagt & Historiske Våben
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Has thanked: 361 times
- Been thanked: 68 times
Re: Hakkebøf sous vide
Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen?
7,62x54R Glory to the Mosin.
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Hakkebøf sous vide
Kan du så gå ud og vaske din mund med sæbe!100Radsbar skrev: ↑26. sep 2018, 14:29Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen?
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Platin Member
- Indlæg: 4209
- Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
- Interesser: Skydning, jagt og MC
- Geografisk sted: Øst-Sjælland
- Has thanked: 827 times
- Been thanked: 431 times
Re: Hakkebøf sous vide
Med større stykker kød kan jeg se fidusen, men kan i lige hjælpe mig her. Sous vide hakkebøffer? Bruge 2-3 timer på noget man normalt gør på 10min. I do not follow :)Wildlife skrev: ↑25. sep 2018, 13:04Det måtte jo prøves en dag..
Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.
De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.
Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.
De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.
Velbekomme
2018-09-23 18.32.59.jpg2018-09-23 18.36.01.jpg2018-09-23 18.36.31.jpg2018-09-23 18.42.45.jpg2018-09-23 18.42.53.jpg2018-09-23 18.46.46.jpg
-
- Platin Member
- Indlæg: 11096
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hakkebøf sous vide
Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.
Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Hakkebøf sous vide
Nu er vakumposerne fødevaregodkendte til så vidt jeg husker 120 grader, så det forventer jeg at nogen andre har styr på.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Platin Member
- Indlæg: 11096
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hakkebøf sous vide
Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Bofhenator
- Moderator
- Indlæg: 9705
- Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
- Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1726 times
- Been thanked: 2158 times
- Kontakt:
Re: Hakkebøf sous vide
Is cooking with plastic safe?
When it comes to cooking, there’s very bad plastic and, uh, not-as-bad plastic. The bad plastic is polycarbonate, which releases the chemical Bisphenol A (BPA). This kind of plastic is found in cling wrap, plastic squeeze bottles, take-out containers, multi-gallon water bottles, and plastic plates. The not-as-bad plastics do not release BPA and count high-density polyethylene, low-density polyethylene, and polypropylene among their ranks. The reason they're not necessarily “good” plastics is because a 2011 study found that when some were heated, these plastics —in fact, most plastics on the market, including those advertised as BPA free—release non-BPA chemicals that disrupt hormone activity. The amount of chemicals released, however, is unknown.
Der er mere her:
https://www.bonappetit.com/story/plasti ... -sous-vide
/bofh
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Hakkebøf sous vide
BPA bruges til at lave polycarbonat. Det er derfor der er BPA i mange vandflasker.
Der er også store mængder BPA i termopapir (kassebon'er)
Det bruges ikke til at lave polyethylen (som plastposer som regel er lavet af) og PE er også blødt nok i sig selv, til at man ikke behøver tilsætte blødgørere.
Der er også store mængder BPA i termopapir (kassebon'er)
Det bruges ikke til at lave polyethylen (som plastposer som regel er lavet af) og PE er også blødt nok i sig selv, til at man ikke behøver tilsætte blødgørere.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Hakkebøf sous vide
Nu kommer jeg sent ind i denne diskussion og guderne skal vide at jeg er langsom i forvejen men lad mig spørge kort: Hvorfor tilberede noget i vandbad der i forvejen er hakket til snadder med henblik på minimalt brug af tyggemusklerne?
Jeg ved godt at jeg sagde i vandbad når nu den korrekte oversættelse af Sous Vide er: Uden Noget eller mere mundret Under Vakuum.
Men den første fungerer jo ikke alene og forudsætter en længere neddypning i varmt vand.
Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Jeg ved godt at jeg sagde i vandbad når nu den korrekte oversættelse af Sous Vide er: Uden Noget eller mere mundret Under Vakuum.
Men den første fungerer jo ikke alene og forudsætter en længere neddypning i varmt vand.
Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Hakkebøf sous vide
Et argument kan være, hvis man vil have en blodrød hakkebøf, men ikke har lyst til at spille mikrobiologisk roulette.
Fordi overfladen på fars er enorm, og fordi man effektivt har podet hele massen med de mikroorganismer der måtte have siddet på overfladen af kødet (og fordi fars indimellem også laves af det lidt mere suspekte kød) plejer man at gennemstege fars.
Men pasteurisering er en funktion af tid og temperatur, så tilpas lav temperatur vil lade kødet været rødt, men med tid nok er det alligevel steriliseret.
Jeg ser lige, om jeg ikke kan finde en tabel.
...... derudover anser jeg den vægt folk lægger på vakuum i sous vide for at være ren magi og overtro.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Hakkebøf sous vide
De tid/temp jeg har fundet rundt omkring siger “aldrig under 50° C” thi der kan baktusserne arbejde.
4-5 timer ved 52° C slår de almindelige patogener ihjel (eller holder dem ihvertfald absolut passive) ifølge de fleste kilder jeg kan finde.
Selv er jeg aldrig under 55° C.
Officielle kilder har ofte en vis sikkerhedsmargin. Denne siger at “risikomad” skal have kernetemperatur på mindst 60° C i mindst 45 minutter.
http://www.southoxon.gov.uk/node/9550
Her voldnørdes der over en kylling:
https://www.seriouseats.com/2015/07/the ... reast.html
4-5 timer ved 52° C slår de almindelige patogener ihjel (eller holder dem ihvertfald absolut passive) ifølge de fleste kilder jeg kan finde.
Selv er jeg aldrig under 55° C.
Officielle kilder har ofte en vis sikkerhedsmargin. Denne siger at “risikomad” skal have kernetemperatur på mindst 60° C i mindst 45 minutter.
http://www.southoxon.gov.uk/node/9550
Her voldnørdes der over en kylling:
https://www.seriouseats.com/2015/07/the ... reast.html
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Hakkebøf sous vide
Som jeg husker så er der en enkelt fødevare baktusse som lever fint til 57C, hvilke må en biolog komme med.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs